"
"

Lchf var d ja!

Hmm vet inte vad jag gett mig in på riktigt men ok, jag ska ge det ett försök! LCHF! När jag berättade det för mamma så sa hon: Va? Du? Hur ska det gå? Och jag klandrar inte hennes reaktion för fem öre. Av ett par anledningar kan man höja ögonbrynen med mitt val av såkallad diet: 
🆘 jag äääälskar mackor till frulle och gärna det ljusaste av det ljusaste som går att hitta
🆘 jag är inte mycket för fet mat
🆘 grädde är inte min passion direkt
🆘 vill kunna frossa i min cola zero
🆘 snabbmakaroner är en bra räddare i nöden när tiden inte räcker till
...ja listan kan bli lång men redan efter första raden kan man ana en del svårigheter som kan uppstå! Imorse tex så lagade min käre sambo stekt bacon, chorizo o äggröra, inte alls min typ av mat men jag åt det och blev mätt. Vi var sen på utflykt till göksäter där vi fikade loss med en 8 kronors kaffe och medhavda morötter haha! Som några enna tattare liksom. Kan ju rädda mig med att det inte va stort utbud av lchf i kafeterian på göken så d va tuuur att vi hade med dom stackars morötterna haha. Sen åt vi middag, marinerade revben med sallad som va jätte gott. Blev dock lite avis på Madde o Kims revben med honung o gött på. Våra va ju en specialare men dom blev gottigotti ändå. Får se va man ska slänga i dig imorrn bitti. Kanske gör det enkelt för mig och hinkar i mig 5 dl vispgrädde 😃
/E

Invalido

I ett par dagar har jag haft ont i ryggen, imorse vart d värre och jag ringde vc, men missade bägge gånger dom ringde #måsteläramigsättapåljudet!! Har provat voltaren gel och alvedon och legat i soffan i stort sett hela dan. Har iof vart uppe och rört mig för att inte stelna till. Men Sam har sovit oroligt ett par nätter nu, och jag blir helt zombie när jag inte får sova ordentligt. Så jag kan ju bara vara glad att jag har barn som sovit bra mestadels. Nu skottar Bob och Niklas utanför för fulla muggar och jag ska sätta på värmefilten och vila lite❤️


⭐️Pyssling⭐️


Fick bli en gardin till Sams blivande rum👍

Stora killen

Det här med potträning kan ju bara lite kruxigt för många. Jag personligen tror att barnet måste komma på själv att pottan/toan är intressant. Som igår så ville plötsligt Bob ha på sig kalsonger, bara så där. Han har tidigare skitit totalt i både kallingar och toa. Såklart han fick sina fräcka med fotbollar på 😃. Ett par olyckor senare så ville han ha blöja haha. Han försökte iallafall. Men vi pratade inte mer om det utan idag så åkte Niklas och han och köpte sex par coola kallingar och han ville såklart ha på sig ett par direkt. Han kissade då på toaletten, yäääy! Vad barnslig stolt man blir som förälder. Sen blev det två olyckor och en kiss på pottan så framsteg gör han min stora kille, men som sagt ingen brådis❤️

Babynest

Har idag vågat mig på bedriften att sy ett babynest! Åkte till Göksäter och inhandlade tyg och tillbehör och har suttit ett par timmar med detta projekt. Tro det eller ej, det blev klart, nästan iaf det fattas lite kantband och dragsko men man ser iaf helheten och jag är nöjd. Tror dock inte Sam får plats i den haha men får prova imorn. 





Måndag sköna måndag

Klockan 10 fick jag sovmorgon till idag, yäääy! Niklas var ledig idag så han tog killarna imorse, det e kärlek det 😃 Sen vart det snöaktivitet i vår trädgård. Vi skottade ihop en liten hydda och gjorde bedårande snöänglar haha. Va skönt det är att bara kunna vara hemma och ändå kunna aktivera barnen. Madde och barnen och Jenny och Leja kom oxå och lekte lite i snön ( eller ja Liam lekte i snön 😉). Efter en stund ute så vart man rätt seg. Niklas o Bob la sig o kollade film och jag lagade mat. Nu på kvällen var vi och storhandlade på maxi, kan säga att det behövdes då tom råttorna börjat skriva inköpslista :). Så en dag som blev väldigt bra utan för mycket ansträngning, I like!



Våran plutt 3 månader


Idag fyller vår lille solstråle 3 månader❤️

Fortsättning


Som sagt d va för alla åldrar😃
Bob körde all in
Glassbilen kom och alla fick glass 
Tack kära lillebror för att vi fick följa med❤️

Familjedag och kalas

Idag följde Bob Sam och jagad min lillebror till hans jobb UFAB, där dom hade familjedag. Det bar väl framförallt för barn kan jag tänkaig men jag tyckte det var väldigt intressant att kolla in vad brorsan gör på sitt jobb. Det började med tatueringsstation där barnen (brorsan tog såklart en oxå😉) fick en tatuering som föreställde UFAB biet.an fick sen gå en tipspromenad, vilken va uppdelad i tre frågekategorier åldersmässigt, små barn/stora barn/vuxna. Vi vann inte, så mycket kan jag säga haha. Men Bob va grym på en fråga om Emil 😄.

 Det bjöds på hamburgare och korv med bröd o dricka 
Sen var det lek för hela slanten två hoppborgar o en fotbollsplan samt flera WII stationer hade dom fixat. Skitkul😃 

Tadaaaaa

Jajjemen gardinen blev klar! Har ju liksom aldrig riktigt avslutat projekt när d gäller handarbeten men nu jäklar 😃 Har fått blodad tand nu oxå så jag vill sy nåt mer. Har ett projekt jag vill prova men får se om jag törs haha. Här är gardinen iaf:

Tadaaaaa!

Syyyyjunta!

Ajjemen vi gjorde det till slut, drog ihop ett gäng till en syjunta! Det va fantastiskt kul att sitta och pilla med det man skulle pyssla med, i mitt fall sy en gardin, och bara tjöta. Härlig kväll med härliga tjejer! Det va allt ifrån virkning av stolsdynor till scrapbooking till sortering av foton till annan virkning (Marie jag syftar inte på dig haha) ❤️ Ingen va väl expert när d kom till virkning och sömnad men Matilda är ju Queen of pussel så hon hade lite virkningskurs. Jag körde på lite fri hand med min gardin, gick efter en julgardin som förövrigt suttit uppe i över ett år så den behövdes minst sagt bytas. Efter mycket youtubande, undran på vad Marie gör, svordomar, vinglas, undran på vad Marie gör, nålar i fingrar, kaffe, rop på Matilda, undran på vad Marie gör paradise hotel, pauser och undran på vad Marie gör så var nog var och en nöjda med sina prestationer och framförallt en trevlig kväll hos Matilda, så det dröjer inte länge till nästa möte😃


Äntligen snö!

Så övergick äntligen detta slaskväder till riktigt kallt och snöigt väder. Tummen upp för det! Bra träning att köra dubbelvagn på oskottade gångbanor fick jag konstaterat idag haha. Vart helt svettig när jag gick från Madde och hem. Men det är vackert och härligt för barnen😃. Niklas tog ut Bob i snön efter maten och skottade parkeringen och byggde en superfin snögrotta där dom satt och fikade med värmeljus. Alicia hoppas mest på att det ska snöa så mycket inatt så skolorna stängs haha. Vi får väl se imorrn bitti:)



Livets sötsak

För vissa är det självklart och för vissa inte, att skaffa barn. För mig har det varit en självklarhet då jag som liten var en riktig dock-mamma. Tänk att man redan som kanske två-treåring förstår innebörden med att sköta en liten varelse, då i form av en docka eller nalle eller liknande. Denna vilja följde med mig ända tills den dag jag själv kissade på stickan för första gången, och finns än idag😉. Kommer ihåg när min lillasyster föddes (som jag förövrigt tjatade mig till av mamma o pappa haha) så åkte jag till bb efter skolan och satt där med Johanna tills pappa åkte hem på kvällen. Jag fullkomligt älskade att pyssla om detta pyre. Och då att få en alldeles egen bebis att sköta om va ju helt fantastiskt. Och sen att få två till❤️ Ja min barn-kärlek kommer alltid finnas där fast man kan ju inte föda barn hela livet heller. Men när man är klar får man hålla tillgodo att snosa på andras bebisar när man vill känna den där uuuunderbara lukten. När jag va på Apoteket idag så stod där en kille vid graviditetstesterna och pratade i mobilen. Han diskuterade med vederbörande om vilken sort han skulle köpa samt hur många. Då väcktes den där pirrande känslan man hade när man knallade iväg till Apoteket för att köpa testet med stort t! Man själv kände sig konstig och mensen var sen men det var ens egen hemlis i början. Bara jag kände mig illamående och ömmande bröst, bara jag. Med skräckblandad förtjusning letade man sig bort till hyllan där testerna fanns. Hoppades på att ingen skulle se när man skyndade till kassan för att snabbt få ner det i en påse. Det kändes lite som man gjorde nåt bus. Så jag blev lite avis på killen på Apoteket för jag vet vilken underbar resa dom ska ge sig ut på, en livslång resa. All lycka till det paret att dom inte behövde använda så många test😉 
Jag och min tredje guldklimp❤️

En dag i flanell

Ja det är just vad det blev denna dag, en dag i flanell. Rutiga flanellbrallorna på och jag va redo för en heeel dag hemma. Meeeen tränat har jag minsann gjort så helt lat har jag inte varit😃 
Min gå-till-garaget-outfit👍
Storasyster och minstingen gymmarTvå av mina fyra favvosar

Fredag=tacos & på spåret

Ja överskriften säger sig självt. Det är nog en hel del svenskar som kan dela den överskriften med oss. Programmen på tvn varierar ju iof period till period. Idol är ju givet när det går tex. Men tänk förr vad många såna sitta-klistrad-framför-tvn-program man gick igenom. Vem tar vem, 24 karat, fångarna på fortet, bingolotto, tur i kärlek, jakten på röda rubinen, på rymmen, kär och galen mfl. Nostalgi nostalgi 😃 Kvällen spenderades med grannarna. 

Medans jag gjorde mina plank-övningar kollade vi på tack till musiken där kvällens artist var Lisa Miskovsky. Denna talangfulla, vackra människa. Hon är så cool på många sätt, spelar hockey, åker snowboard, sångerska och en sjuhelsikes låtskrivare. Får nog ta och lyssna på hennes plattor igen, gillar dom skarpt. 


Små saker som gör en lycklig


När man möts av en sån här liten tavla när man ska hämta på dagis så smälter hjärtat. Man blir så glad och stolt när man ser hur stolt Bob är att ha gjort den. Så många fina saker jag fått hem genom åren med Alicia, och det finns inte mycket som slår en egengjord inpackad present. 
Denna söta tomte gjorde han innan jullovet och det är en julgrej som nog får hänga med året runt❤️

Badankan Sam


Idag gav vi oss iväg på änentyr Sammy och jag. Destination badhus! Tillsammans med Sams polare Nea, Leja och Sigge entrade vi poolen, där vi mer eller mindre var ensamma. Rätt skönt IOM att det va första gången för Sam. Å han gillade det!! Han njöt mest hela tiden flöt runt där med sin mamma. Mamman trivdes rätt bra hon med då det var uppvärmt vatten som alltid på fredagar. Babysimmet börjar nästa vecka, så den karamellen ska vi suga på lite. 
Mitt lilla hjärta!

Urladdning


Följer Katrins blogg och Bingo har gjort en video om när deras senaste son Rambo föddes. Tårarna sprutade när jag såg den. För det första är set ju så vackert när ett barn föds. Sen är det fantastiskt när man ser förväntningarna i föräldrarnas ögon. Fast det brast nog för mig när man fick se syskonen Nova och Ringo komma springandes för att se sin nyfödde bror. Aaaaah vilken urladdning❤️

En fika i Munkis


Jossan o Sam 
Aste på språng
Babylek; Sam, Aste och Filippa 

Ginadejt i munkis hos Kamala❤️

Nytt år, nya tag

Den rubriken passar nog på mer än hälften av Sveriges befolkning. Jag kan tro att det aldrig köps så mkt gymkort som i januari. Jag hade gärna gått på gym om jag hade känt att det fanns TID! Men då säger alla (mest träningsfreaks) att tid TAR man sig. Hmmm ja kanske det, men just nu prioriterar jag inte att åka in till stan för att gymma. Så istället ska jag prova att hemma-träna. Det krävs diciplin så det skriker om det men det skadar inte att prova. Jag fick hem en träningsbok idag för nyblivna mammor av Olga Rönnberg (känd som bloggare och tränare i biggest looser bl.a.). Där får man tips på hur man ska återställa kroppen efter graviditet och förlossning. Det finns såklart träningsschema, och jag började idag. Jeeeeesus va många vilande muskler jag hade. Shit asså, men det känns skönt. Fast imorrn kommer det kanske inte vara lika skönt, om jag ens kommer ur sängen haha. Nu gäller det bara att hålla fokus på detta och följa schemat så ska nog några muskler hitta hem igen :)
Olgas bok
En slutkörd Emelie!

Lillebror fyller år!


Min söta lillebror lurades i min baddräkt stackarn😆 Grattis på födelsedagen älskade bror ❤️❤️❤️

Vädret!!

Sitter i sängen och ger Sam sista målet för natten och regnet bara pissar ner. Nu får det änna räcka?! Nä nu vill vi ha en gnutta snö!! Tog mig en promenad idag till city gross med pojkarna. Och även idag började d regna på hemvägen, gaaahh!! Men man torkar ju 😳 Bob tittar på ett barnprogram som är Japan inspererat, så idag har han gått runt och sagt "niihaooo kajlan" det stavas ju inte så men det är så han säger, min lilla japan❤️

Julgransplundring


Igår var vi på julgransplundring i folkets hus. Förr var det i folkets park men nu är ju det rivet. Ytan är ju inte riktigt densamma kan man säga, sjuuukt trångt va d! Jag fick hålla mig i foajén med Sam så fick Niklas gå in och dansa med Bob. Lite tråkigt:( hoppas d blir annan lokal nästa år för det är en mysig grej. 
Fiskedamm
Lite teater
Mamma och Sam 

Kvällspromenix


Vi tog en kvällspromenad till city gross i regnet. Inte alls böta blev vi😁 Vi hoppade i myskläder och gick ner till grannarna och åt god mat och kollade junior hockey finalen (läs:dom andra kollade😆). Sam hade sitt första riktiga skratt, tårarna rann såklart på mig. Det låter fantastiskt underbart❤️

Ishallen


Blev ett par timmar i ishallen idag. Andra gången Bob stod på skridskor och det går faktiskt rätt bra för honom. Jag får plocka fram mina gamla tränar metoder från när jag var hjälptränare i skridskoskolan för ca 53 år sen😆. Det va tider det, tänk va kul man hade fram tills den dagen favorittränaren flyttade utomlands och jag fick en rysk tränare. Och med rysk menar jag RYSK! Nä, då man kände att man va mer ledsen än glad på isen va d tid att lägga skrillorna på hyllan. Men det är kul nu att kunna åka lite då och då, framförallt med Flisan då hon fått tillbaka suget efter skridskorna. Hon tränade konståkning för ett par år sedan. Vi tränar lite bas nu typ saxning och lite ingång till piruett. Ååå va kul det är! Bob kan gå på isen själv så man ska göra när man lär sig hålla balansen. Så nästa steg blir att glida lite lätt. Mysigt när man kan göra det till en familjegrej, fast Sam får vänta lite😘. 

Måste man ta ut julen?😜


Tycker det är sååå mysigt med alla ljusstakar och sånt så jag väntar nog med att städa bort det😍

God dag

Idag blev det en tur till Trestads lek & busland. Det var första gången vi var där och det var riktigt kul för barnen. Kan erkänna att jag själv tyckte det va lite kul😜







 Efter det åkte vi till Ikea och åt lunch, köttbullar & mos👍. Sen tog vi en tur till Jula och Elgiganten megastore. Vi drömde oss bort bland köken där😍 Hittade bla ett kylskåp i jeanstyg, coolt men inget jag skulle ha i mitt egna kök. På Jula köpte vi vacuumpåsar som jag ville pröva för alla barnkläder och visst blev det lite skillnad




Tant om jag får be🙈

Japp idag åldrades jag ett par decennier då jag började virka! Jodå ni läste rätt. Tant Emelie fick en nål o ett nystan av tant Matilda som hon skulle "göra nåt med"😳. Jodå det va bara att lyda och sätta igång. Så det va in på datorn och youtube för att lära mig lite. Och hokus pokus så blev det en... ja....hmm....nånting iallafall haha. Skam den som ger sig😂



Nyårsafton

Nyårsaftonen firades i goda vänners lag! Vi bjöds på fantastiskt god trerättersmiddag som satte sig där den skulle😜 Pojkarna skötte sig kanon! Bob hade ju fem töser och en pojk att leka med så han hade fullt upp💃Han höll sig vaken till 01:30 typ, så han hann se alla fyrverkerier👍 Sam sov sig igenom hela aftonen nästan. Han trivdes gott med att valsas runt från famn till famn. Min stora tösabit ville vara med en kompis o hennes familj ett par hus längre bort än där vi var❤️ Nyårslöfte? Nä jag kan inte säga att jag har nåt speciellt faktiskt. Jag ska försöka tänka mer på kost och röra mig lite mer. Sätter inte upp för höga mål för då blir d inte kul😳 Gravidkilona har ju inte trillat av allihop än så dom ska jag trolla bort tänkte jag😜 men som sagt jag tar det lilla lugna. 


God fortsättning😘 

2014


Gott nytt år på er alla där ute och hoppas 2014 har mycket smaskigheter att bjuda på❤️

RSS 2.0