"
"

Fredagsshopping

Efter N kommit från jobbet idag tog vi oss ner till stan för lite eventuell shopping, o lite shopping blev det. Vi köpte två nya kuddar så vi ska kunna sussa gott:) Sen vart det Somewear-shopping. Både Niklas Bob o jag hittade nåt:) deras linnen va mitt favvoplagg under graviditeten. Men även utan mage e det supersköna plagg. Har ni missat deras hemsida så kolla in den : www.somewear.com


Uuuk?

Ligger nu nerbäddad i soffan med min värmefilt plus täcke. Ändå fryser jag? Vaknade imorse med halsont, så det kanske är nåt på g i kroppen. Lagom till nyår och allt, typiskt Isåfall. Har druckit te och pimplat Alvedon så jag hoppas det ger med sig.

Idag blir Bob 5 månader, gullegris <3


En födelsedag!

Idag fyller min älskade vän Marie år. Vi har i år vart vänner i 15 år, och vilka roliga år sen:) När man sitter och tänker på allt vi gjort och vart med om genom åren så kan man inte annat än få ett leende på läpparna. Så stort grattis på din dag min älskling!


Julen 2011

Julen blev en mysig tillställning med nära och kära. Lite stress, som det innebär när man har några familjer att fira med, hör ju till=) Vi har hunnit med både Niklas föräldrar, min mamma & min pappa. Bob sov när tomten anlände hos farmor & farfar så nåt referat på hur han reagerade kan jag inte ge =) Men många fina leksaker & annat fick han av snälla tomten ;) Alicia hade varit väldigt snäll detta året verkade det som. Annars igår hade vi en riktig päsar-dag med pizza och film och godis (fick passa på då vi lägger ner godisätandet ett tag ;) )

Lite foton på julstämningen

Liseberg

.


Två glada...

Söta tjejer på Liseberg. Vi var där i torsdags. Så mysig tradition vi har att åka dit i samband med Flisans födelsedag. Vi har gjort det sen hon fyllde 1år:)


På väg...

...till LISELAND


Dan före dan före dan före dopparedan

Imorse eller rättare sagt i förmiddags vaknade jag halv tolv!! Halv tolv gott folk!! Detta berodde på att min älskade sambo bestämt sa åt mig att jag skulle sova så han skulle ta Bob IOM att han va ledig. Detta sömnbehov kom sig från att jag va på vårdcentralen igår för jag haft sån yrsel i ett par veckor. Efter en redig undersökning konstaterade läkaren att det inte va nån tumör eller annan åkomma som jag vart orolig för utan helt enkelt vattenbrist, matbrist och sömnbrist. Sömnbrist?? Jag ifrågasatte henne angående detta IOM att jag är lite bortskämd med mitt sovande som småbarnsmamma. Men jag fick förklarat för mig att man ofta inte sover lika djupt när bebben e liten, så med risk för käftsmäll igen från sömnlösa föräldrar så måste jag alltså sova mer än mina 8 timmar ibland haha. Så detta tog Niklas hand om och gjorde så jag verkligen fick sova.
Annars idag har vi rullat köttbullar inför julematen. Kan säga att jag inte e så sugen på köttbullar nu, lukten har satt sig i väggarna här, yäck!! Men fantastiskt goda blev dom ändå. Har sprungit en vända på torp nu på kvällen med Bob. Vi handlade lite klappar. Känns som man kompletterar väldigt mycket hela tiden fastän att man är klar:) Nä nu ska jag sussa lite, Nattinuffsan på er!


Smått & gott



Granen...

...står så grön och grann i stugan...
Ja nu på kvällen har vi kört ett klä-granen-race, en fin kungsgran blev det i år med. Det är bra mysigt att trassla ut ljustrasslet och trilskas med att få dom jämt fördelade i granen samt få ett trivsamt intryck för ögat med alla kulor mm som ska bo i granen några veckor=)
Ett smakprov från vår gran =)

Bästa Flisans födelsedag!

Idag fyller min lilla älskling 11 år! Tänk att det är 11 år sedan jag stod uppe på pappas kontor, där jag då jobbade, och stöttade mig mot en bokhylla medans mamma räknade minuter och Alicias pappa tog sig hem från SAAB, där han jobbade. Sen gick allt som på räls & 22:05 tittade vår prinsessa ut, Kelly Alicia Angela. Bob är en favorit i repris på Alicia kan man säga, både förlossningsmässigt & beteendemässigt, underbara barn=)
Imorse var jag snabbt inne o snodde Alicias mobil för att hon inte skulle vakna av alarmet, men då var det en annan jäkla klocka som ringde så hon yrade upp ur sängen. I ett tappert försök att lura henne att klockan var 04 försökte jag få henne att gå å lägga sig igen, men det märkte jag ju att hon inte gjorde när vi kom inskridande med skönsång och hon skuttade upp o sa "haha jag sover inte", skitunge ;) Vi hade gjort räksmörgås till henne vilket hon ääälskar. Sen fick hon en jordgubbs donut (denna är ett ständigt önskemål när vi är & handlar på Ica) med ett ljus i=) Efter paketöppning, frukost & julkalendern så bar det iväg till skolan, näst sista dan innan lov. Å vad man längtade efter lovet när man visste att det bara var nån enstaka dag kvar.

Solterapi

Äntligen krya nog att ta oss ut på promenad i solen!


Annan tårta...

Rund tårta


En tårta...

Hjärt-tårta


En grön jul

Det ser ju inte ut att bli nån super-vit jul precis, snarare grön. På tal om grön så spelade flisan match i lördags mot Orust. Dom förlorade tyvärr men bättre lycka nästa gång. Dom e tuffa dom små tjejerna:) IOM att flisan fyller på tisdag så hade vi kalas för henne idag. Hon fick jätte mycket fina presenter. Niklas och jag är riktiga tidsoptimister och sa att jamen 15 d e ju bra tid att hinna allt på. Men som vanligt flög vi runt som duracell-kaniner en timma innan kalaset med allt bestyr. Jaja ett bra teamwork resulterade iallafall i en god tacopaj och två egengjorda tårtor:)

På bilden myser Flisan o Bob i Kropps färger :)


Raggisar

Dessa fina Raggisar kom Niklas kompis Oscar med igår, jätte gulligt! Bob blev så glad, och även hans mamma o pappa:) IOM att jag kallas fröken raggsocka av vissa så är jag ju stolt som mor om jag kan föra raggsocka-behovet vidare i generationen:)


"I år är det jag som tar knäcken...

...på oss alla!"

Ur vilken film??:)


Kokeri

Det har saftats och syltats idagarna. Eller ja jag har utforskat vad som ska vara hemmets hjärta, köket! Med detta vill jag säga att jag gjort knäck i fyra omgångar tror jag och nu även smörkola. Och inte nog med att jag gör dessa otroligt avancerade (eller inte) kok-konster så blir dom bannemej goda med! Funderar på om jag ska bli assistent till min lillebrors tjej Maria på hennes matblogg, som jag förövrigt tycker alla ska gå in och kika på. Hon delar med sig av sina smakupplevelser och kunskaper. Adressen är
bak-vagen.blogspot.com Massa fina bilder och mumsbitar finns att ta del av där:)


Bullfest

Fina lussekatter utan saffran, då varken Niklas eller jag e speciellt förtjusta i det. Så egentligen smakar dom....kanske ingenting haha men dom e goda med ett glas julmust iallafall:)


Atjoo

Rena sjukstugan har det vart här idag. Jag har ju vart hängig sen länge nu men idag fick även Bob sig en släng av feber och förkyld:( Stackars liten!
Har ändå trotsat min dåsighet och tvättat några maskiner. Igår bakade jag både knäck och lussebullar, huslig som få haha. Jag lär ju göra några satser till med knäck för jäklarns vad gott d e:) Jag går och småäter hela tiden (vill inte tänka på min nästa tandläkarnota:/ ) Niklas har varit på långväga jobb ett tag nu men nu e han i hemmatrakten och jobbar. Mysigt att han kan kika hem på frukost och kaffepaus;)
Har nu betalat handpenningen till huset, stoort! Det kommer bli så spännande och kul att börja ett nytt kapitel i livet samtidigt som det känns vemodigt att lämna min kära lägenhet. I snart 11 år har den vart mitt hem och jag älskar den verkligen. Man har så många minnen som gömmer sig bland väggarna. Men nu är den eran snart över och vi börjar på ett nytt kapitel som Svensson-familj!:)

En snorig puss till er och god natt där ute!


Pizza

Bob passade på att ge sin pappa en liten lusse-present:)


Musikhjälpen

Alla kan vara med och bidra, så dra ditt strå till stacken =)
Bilden tillhör www.somewear.se helt klart värt ett besök!

Tidig julklapp till MIG

Denna fina julklapp fick jag av mig själv för att jag är ... Skitbra på många sätt:)


Hoppelihopp

Var tvungen att prova denna hoppgunga vi lånat av Marie. Vet inte riktigt när man kan börja med den? Men han fick sitta på prov en liten stund och han gillade det skarpt:)


Knäck

Jag trotsade feber o yrsel och gjorde knäck på egen hand för första gången i mitt liv:) dom blev goda tro't eller ej:)


Glad lucia

Lussefirandet blev hemma idag. Kände mig fortf hängig. Men det har vart mysigt det med. Hade mamma på besök en sväng, annars har jag vilat. Men en liten tomte har jag allt här hemma:)


Julbord

I lördags hade vi julbord med Ginatöserna. När man sitter och myser och pratar så saknar man dom väldigt mycket! Fast det får allt dröja tills jag börjar jobba ;) Men vi åt på Lindesnäs och det var gott, men som vanligt blev jag proppmätt efter en tallrik.

Sara & Jossan smyger

Julkonsert

I fredags efter kotraktskrivningen fick vi slappnat av till ljuv musik i Uddevalla kyrka, där Uddevallas musikklasser höll den årliga julkonserten med luciatåg. Det är lika vackert varje år och man längtar tillbaka till när man själv stod där och sjöng. Min gamla musiklärare är ju Alicias lärare nu och hon sa att hon har ju inga egna barn och barnbarn men att hon har fått ett barnbarn nu, och då menade hon Alicia =) Kul! Hon sa alltid att hon kände sig som våran extramamma och det kände vi oxå i klassen.


Inaktivitet

Sådär ja, då har jag hittat tangentbordet igen efter ca 1 veckas inaktivitet här på bloggen. Det har hänt en del stora saker och på det så har jag vart lite sjuk, och är lite fortf =/ MEN nu orkade jag iaf ta mig i kragen och skriva några rader =)
I förra veckan budade vi på ett hus som vi fastnade för ute på Källdal. Budgivningen var lite seg men avslutet blev snabba ryck. På torsdagen lade vi ett av vad som skulle vara vårt sista bud. Dom andra verkade vara angelägna om det så vi visste nog att vi skulle förlora detta. MEN att inte jag höll på att svimma när mäklaren ringde och gav beskedet ATT VI HADE FÅTT HUSET! SKOJAR DU?? frågade jag henne flera gånger emellan hyperventilationerna haha. Helt sjukt att tänka att vi skulle bli husägare. Men dagen efter satt vi och skrev våra dyraste namnunderskrifter ever haha, KONTRAKTET! Där mötte vi nuvarande husägarna och dom var jätte mysiga. Så helgen har väl i stort sett bestått av att smälta denna stooooora grej. Men vilken lycka att få ett eget hus tillsammans med Niklas, och barnen med förstås. Men lägeheten vi bor i har ju vart min i snart 11 år så den är ju av "min" prägel, men huset kommer bli VÅRAT verkligen och det ser jag framemot!

Shoes

Flisan drog till torp med Anna en sväng nu ikväll. Det va ju shoppingkväll. Hon hittade ett par vinterskor, som Bob la vantarna på omedelbart;) det är lite svårt med vinterskor i den åldern. Dom ska vara varma,vattentäta och SNYGGA! Men hon lyckades pricka in en bra dojja med Annas hjälp:)


Cool kille

Denna fina mössa har Flisan gjort till Bob alldeles på egen hand. Jätte duktig är hon<3


Haklapp

Denna fina haklappen hittade jag på Olles leksaker. Den e så bra för det går att knäppa loss den lilla fickan där all spilld mat förhoppnings hamnar:)


Jultidningar!

Nu har Flisan, Niklas och jag grejat iordning alla 111000 jultidningar som hon har sålt. Jag sa till flisan vad som skulle till vem och hon plockade ihop det medans Niklas räknade ihop summorna. Det är jobb nr 1, nu när d e klart börjar jobb nr 2, att dela ut det. Men vi hjälps åt Zacke och jag att få ut grejerna. Hon gör ett hästjobb vår tjej, jätte duktig e hon, och hon har tjänat en bra slant + att hon får en iPod som premie. Minns när jag sålde ett år då fick jag en glassmaskin o d va ju stort då. Tror vi använde den två ggr:)


I like!

.


Hemmamys

Idag när jag och Bob var på väg till öppna ringde Flisan och mådde dåligt. Så vi åkte och hämtade henne i skolan. Så nu har jag gjort varm nyponsoppa med glass till mitt troll. Så nu blir det film, ett päron till farsa firar jul:)


Snö? Vart?

Den här beryktade snön som det skrevs flitigt om på fb imorse av folk som bo i närheten, VART E DEN?


Favvoposen

Bobs favoritpose är att ligga och hålla o fötterna. Detta är nåt dom nästan alla barn gör och det är ju bara sååå gulligt!


Syskonkärlek

Mina fina underverk

forts andra advent

Efter konserten åkte vi alla hem till oss för glöggmys. Vi gjorde detta första gången förr året och tyckte det var så mysigt, så det blir vår lilla tradition=) Utöver vi som var i kyrkan kom även Niklas bror och hans lilla familj.
Bob & kusin Ludvig snackar lite
Min lille solstråle i favvostolen
Mammi
Pappi
Min söta lillebror, syrran HATAR kort så henne lyckades jag inte få nån bild på, fast hon syns ju lite där =)
Pappa instruerar hur det kan gå om Bobs blöja inte skulle vara skyddande nog =)
♥En supermysig dag/kväll blev detta med våra nära & kära♥

Andra advent

Söndagen innehöll först adventskonsert i Dalabergskyrkan. Alicias klass och fyrorna stod för det. Åå jag ryser när man hör julsånger, tycker det är så stämningsfullt.
Bob busade med morfar =)
Fina kören
Åskådarligan
Sötnosar

Resumé

Denna helg vart hektisk men rolig! Lördagen bjöd först på husvisning, sen handling av mat till kalaset. Åkte till pappa för att lämna av all mat iom att vi skulle vara där. Btw inte varje dag man ser pappa dammsuga OCH tvätta golven ;) Sen var det handbollsmatch, Alicias första och hon var jätte duktig tjejen min. Dom förlorade dock med 2 mål, men bättre lycka nästa gång.
Jag och Zacke tog varsin bil ut med kalastjejerna. Väl där började jag och min syrra, som var min sidekick, att laga mat. Några av tjejerna hade ju som sagt spelat handboll så dom var vrålhungriga.
Efter maten fick dom svida om till badkläder och hoppa i "bubbelkoppen". Det var mycket friss och sång och plask där ute. Under tiden fick Johanna och jag slänga ihop frågor till en frågesport, typ världens bästa frågesport haha.
Efter bad och bastubad var det efterrätt, MARÄNGSVISS =) Innan den var det "Ja må hon leva..." Frågesporten var rolig, kan tänkas att jag och Johanna hade roligare än tjejerna iof haha. Det var en frågesportsdel och en musikdel. Niklas kikade ut och var med fram tills vi skulle bege oss hem igen.
Alla åtta sov över hos oss, ni kan ju tänka er åtta tjejer mellan 11-12 år på en o samma övernattning, FNISS;)
Alicia fick massa fina saker av sina vänner, hon var överlycklig över kvällen. Är glad att hon har så fina vänner!

Goder morgon

God morgon i alla stugor. Lite kallare idag, nu smyger sig nog vintern på och det är ju på tiden kanske?

Har myst i soffan med flisan till julkalendern. Den verkar bra tycker jag. De va första avsnittet som jag såg, så nu får det bli svt play för att komma ikapp:) Nu har hon skuttat till skolan och jag ska nog bara slappa idag efter denna hektiska helg, vilken jag kommer återkomma till senare.


Just det...

...vem vill jag se som vinnare i Idol? Det är Robin! Han har hållt en rätt stabil kurva genom hela tävlingen jämfört med dom andra. Amanda visst e hon duktig med jag hade nog inte klarat en hel platta med hennes grötsång och skrik och tjo. Det blir lite överteatralistiskt (hittade jag på det ordet eller finns det? Haha). Inte min kopp te helt enkelt.


Ajdål

Nu knyts säcken alltså ihop i småstjärnorna (läs idol) nästa vecka. Detta har tyvärr vart den mest opersonliga omgången av idol kan jag tycka. Tycker ingen haft den där personligheten man vill ha i rutan och det har inte heller vart blandning av folk utan en gymnasieklass kan man säga. Tycker inte topp 10 har hållt måttet jäntemot tidigare år. Fast det kanske var det dom eftersökte i år, en purfärsk förmåga som dom kan forma som dom vill. Nä nästa år vill vi se en blandning av åldrar och personligheter.

Shit vad d va gott med mat innan. Var på väg att käka upp kartong och allt:) men nu ska jag hoppa i säng o ladda batterierna inför morgondagen, som bjuder på; husvisning, mathandling med syster, preppa pappas hus, handbollsmatch och kalas! Torkar svett i pannan bara att skriva det haha, men det kommer bli kul. Sen natt och massa fnitter kan jag tänka mig :) sov gott där ute<3


Matdags

Nu e jag hungrig, härlig känsla när man vet att den kommer tystas av go kinamat strax:) måste ladda med bra sömn inatt så jag orkar med Alicias kalas imorrn, åtta fnissiga tjejer ska ha övernattning och annat mys. Innan det är det handbollsmatch, första matchen...spännande!!:)


Bad

Vi tog igen gårdagens försovning med att skutta (en aning överdrift kanske haha) upp ur sängen för att styra vår kos mot badhuset för babysim. Vi åkte dit själva så det här med att duscha o tvätta håret och samtidigt ha Bob skulle bli en utmaning=) Men det visade sig gå jätte bra. Jag tog med bilstolen så han satt snällt i den medans jag duschade.  Det var endast fem barn där,så vi fick mycket bra hjälp. Bob var så intresserad av alla färgglada badleksaker så ögonen gick i kors=) Ett lyckat babysim blev det. Tur att Bobs mamma äääälskar värme för shit va skönt det är i det varma vattnet.

Sovmorgon

Imorse försov vi oss lite:) vi skulle vara på öppna 10 och vi vakna ca 9:10 :) lyxproblem men njuter till fullo sålänge det håller sig så. Tog bilen ner för det är ju värsta höst rusket ute. Mötte Madde som oxå försovit sig haha. Bob var alert idag på sångstunden och favoriten var "strut gubben". Klock ramsan diggade han inte då hans underläpp började darra, lille tuss. Träffade en från föräldragruppen och vi ska styra ihop en återträff. Kul att se alla barn.

Det här är bobs nya grej; att ta underläppen över nappen. Det gjorde även min lillebror när han var liten, gulligt!

Nu e d honungsmelon och film <3


...

D började bra, gapade duktigt och såg riktigt intresserad ut. Men sen kom minen haha. Lite bättre gick det än igår men det är ju inte så han njuter utan snarare ryser och vill spy, stackarn! Men skam den som ger sig hälsar Bob!


Ny gröt-dag

Helt ovetande om vad som komma skall. Första gången vi provade matstolen med. Inte helt stabilt men vi övar:)


RSS 2.0