"
"

Kusin vitamin

Här är en bild på kusinerna Bob och Ludvig hos farmor och farfar för ett tag sen.


Fadder-quiz

För en stund sen avslutade vi ett fadder-quiz för ett par av Niklas vänner. Han hade svårt att bestämma sig:) Quizet bestod av 4 delar; frågesport, blöjbyte, fälla ihop barnvagn och bollkastning. Vinnare bleeeeeev.....Niklas S! Så faddrar blir Stenis och Marie:) Det va en riktigt fajt mellan grabbarna och jag skrattade så jag grinade haha. Sen blev det lite mat som belöning :)

Nu ska jag hämta Linda och dra o träna:)


Skön helg

Lördagen bjöd på handboll, Kopps mot Djurgården. Niklas, Bob o jag va o kollade. Det blev en spännande match i slutet då Kropps låg under hela matchen men kvitterade till lika. Kul att se Petter Hansson i mål igen för Kropps, han skulle stått i mål från start, då hade det möjligtvis blivit vinst:)

Bob o jag hade myskväll hos mamma o Micke på kvällen med mina syskon och Maria. Vi kollade lite på konståknings EM. D va lite spännande IOM att Sverige hade medalj-chans för första gången på 76 år. Men det räckte inte riktigt ända fram för svenskan Viktoria Helgesson, som slutade på en femte plats. Hon skulle haft bättre poäng, då hon gjorde ett mycket bra åk, men inte illa att vara bästa svensk på 76 år iaf:)


Friday

Nu har vi visat lägenheten för några intresserade. Känns lite vemodigt måste jag säga. Men om man tänker på vad vi har framför oss, vårt alldeles egna hus, så längar man eeenormt=)
Nu ska jag iväg på sh'bam och sen hem till soffan, har trött-kvällar igen, men det ska jag berarbeta bort med min träning=)
Ciao

Bebisvecka

I tisdags va Bob o jag o hälsade på Linn och hennes lilla Ebba i Ljungskile. Em fantastiskt söt liten krabat är hon lilla tösen. Hon somnade så gott i min famn medans Bob o Linn lekte med en tennisboll:) Vi tog sen en promenad till Ica o handlade lunch, som vi sen fixade hemma i Linns hus. Vilket väder det va! Sol och bitande kyla, härligt (när man har riktigt med kläder på sig).

Idag ska vi till Anna och hennes lille Sixten i Göteborg. Det ska bli spännande att se lille prinsen:) Ikea ligger ju nära så d blir kanske en liten tur dit;) Starbucks har ju öppnat vid Centralstationen, äääälskar deras kaffe! Man skulle kanske unnat sig?

Här är Bob på golvet hos Linn:)


Morgonhumör på topp

Att man kan vara så här glad för en ny dag:) Eller så är det för att han ska hälsa på sin nya kompis Ebba idag:) Perfekt promenadväder vi får linn o jag när vi ska rasta våra små barn:)


.

Extra lång suflett
Här hade jag inte haft nåt emot att ligga nerbäddad=)

En ny vagn-era!

Ut med det gamla in med det nya, japp liggvagnen var ju nu på gränsen i storlek när man har i vinteråkpåsen så är det inte mkt utrymme för dom små benen=) SÅ jag började följa den lilla bruksanvisningen för att få på sittdelen och det tog en bra stund kan jag lova att få ihop alla remmar och knappar. Men utan att behöva vara hjärnkirurg så klarade jag det till slut...tror jag iaf haha. Bob fick provåka när vi var på Maxi nu ikväll och storhandlade, och han verkade trivas (läs sov hela tiden, min pojk de haha)
Så här ser den ut som liggvagn...
...och så här som sittvagn=)
Farligt med vagnar! En dyr hobby om man kommer in i byta-ofta-svängen ;) Men nu när vi köpt hus får man lägga pengarna på sekatörer, gräsklippare, avbitartång och andra roliga saker ;)

Resumé

Lördagen blev tidigt i säng då vi skulle upp och åka till Vbg på match med Flisan. Matchen blev inte som vi ville, men tjejerna har iaf kul på matcherna d e huvudsaken. MEN innan sovtajm var vi o kollade i vårat nya hus! Nu längtar man ju ÄNNU mer när man varit där och mätt och kollat lite=) Men det är ett par månader kvar ;)
Söndagen avrundade jag med vad som skulle eg vara två träningspass, först body balance och sen sh'bam, men när Linda och jag kom dit var balancen full, så Linda körde lite privatlektion med mig typ 45 min innan sh'bam började. Det var lika kul idag, man blir helt sprallig=)
Lite vitt pryder vår mark nu vilket av vissa anses vara "skit samma så här sent" men jag tycker det e rätt mysigt. Flisan & Vendela byggde i lördags snöstolar medans Niklas o jag premiärkörde Bob i babypulkan. Han log sitt största leende när han plöjde fram i snön=)
Liiite stora vantar=)
Byggandet i full gång!

Skräll

Ja hon gjorde det, innan januari tog slut tog hon sig slutligen efter diverse sjukdomar till G.Y.M.M.E.T. Kan ju tacka min vän Linda som drog med mig:) Hon ledde ett sh'bam pass idag som då jag fick vara med på. O shit va kul det var! Bra musik, kul koreografi och toppen tränare;) Jag va helt färdig efter dom intensiva 45 minutrarna. Herregud jag har ju inte tränat på 1,5 år typ så ja jag såg ut som en annan tomat i nyllet, och svett, ja mina svettkörtlar fungerar haha. Jag är lite orolig för om rullstol kanske kommer va mitt färd eden imorrn:/ kommer nog ha en riktig håll-käften-träningsvärk! Men det är å andra sidan skönt kan jag tycka. Ja vi får la se imorrn hur det känns.

Här följer en bild på Alicia o Vendela...o ja....va ska man säga...makeupartister? Njaa...detta blev resultatet av ett tjejspel:)


Fynd!

Har idag för första gången satt min fot på Deval. Det va ett mycket bra steg visade det sig. Bra vinterrea för en familj som inte använder skidställ ....à typ alls. Förebyggande köp till nästa vinter till Bob blev det oxå. Tummen upp!


Playdate

När jag öppnade en av våra garderober där vi förvarar typ allt av dess slag så gick det inte att låtsas som att man inte såg denna gigantiska sopsäck med pantflaskor. Nä jag tog med påsen och pantade och pantade och pantade... och.....snark....pantade. Äntligen va dom slut, resultatet blev ett kvitto på 154:-, mitt personliga rekord! Sen va d burkar för ynka 22:-. Gött att få bort dom, så nu börjar vi på ny kula med ny sopsäck:)

Madde o Liam förgyllde vår dag med ett besök. Killarna övade på framtida partnerskap genom att Liam skrek sina ljud och Bob grinade, vilken duo! Haha. Bob visade sina känslor genom att kissa på sin mor, lovely:) vi hann med en lunch och även fredagsefterrätt:) det va två trötta killar som vinkade (nä Bob kan inte vinka, men Liam kan!!) hejdå:)


Lite garn ja

Dagen har bjudit på början till rensning an köksluckor och skåp. Mkt skit man slänger in i dom stackars lådorna. Och mkt skit som man glömmer att man har och som vilken dag som helst får fötter o slänger sig själva i soporna. Bob tyckte inte det va jätte kul att vingla runt i gåstolen i köket då han tog några steg o stoppades av den jädrans mattan. Ingen bra yta alls men i all förtvivlan kom mamma förbi och då sken han upp som en sol:)

Det här med garn i rubriken mina vänner har alltså inte med att JAG skulle försöka mig på att sticka nåt, detta förstår nog iof dom som sett halsduken jag hållt på med i tre år till Alicia Den kommer bli klar lagom till mina barnbarn...i bästa fall;) men iaf detta garn ska brukas av snälla snälla Lisbet som ska sticka en tröja till Bob. Hon har svart bälte i stickning den kvinnan, shit va duktig hon är. Sån vill jag oxå bli när jag blir stooor!

Börjar bli sugen på Ullared igen!:)


Min sessa


Dagen i mat :)

Första semlan för i år avnjöt jag tillsammans med svärmor, hon kikade förbi med semlor och fikade med Bob och mig.
Till middag blev det mangochutney kyckling med ris, såå gott blev det=)

Löslugg

Extensions och hårmunkar vet man ju att det finns, men löslugg är nåt nytt för mig (märks att jag är mammaledig och inte ute i svängen så ofta va haha). Jag vet ju att dom få gånger jag klippt lugg så har jag ångrat mig efter en kvart. Och längden när den liksom är för kort för att sättas upp och för lång för att ha i ansiktet är ju inte kul! Men då är ju detta ett kul alternativ om man vill förändra sig lite och snabbt utan att ta till saxen.
Bilden är lånad av http://www.swedenglamhair.com

Dagens bok-klubb

Jag har snart läst ut vad som kan vara min typ 3e utlästa bok i hela mitt liv haha. Boken är "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak". Pigge Werkelins egna skildring av tsunamikatastrofen 2004 i Thailand, där han miste båda sin fru Ulrika och sina söner Charlie och Max. Man får följa hans kamp från att först överleva flodvågen till att komma hem till ett tyst hus på Gotland med tre urnor. Man kan inte föreställa sig vad han och alla andra som miste nån anhörig eller bekant gått igenom och fortfarande går igenom då jag inte kan tänka mig annat än att ärren är livsdjupa. En skildring av vad svenska myndigheterna tabbade sig med. Man kan inte tro att det är svenska regeringen han talar om, tragiskt. En jätte bra bok som får en att vakna upp och verkligen vara glad för vad man har.

Back on track

Idag känner jag mig äntligen som människa igen. Det firade jag med att ta en promenad till Blomsterlandet (typ 5 minuters promenad haha) och inhandlade årets första tulpaner. 
Min lille kille hänger i köket medans jag lagar mat

Platt fall

Idag har jag legat platt fall hela dan. Har sen igår haft ont i magen och känt mig allmänt hängig. E ju massa skit som går nu tyvärr men peppar peppar har vi klarat oss bra.

I fredags var d 4 årskalas för vilja. Jätte trevligt var det med liv i luckan. Bob tyckte nog d va för mkt liv i luckan så han tröttnade snabbt på tillställningen. Men han lyckades somna en sväng o sen när alla åkt trivdes han som fisken i vattnet igen haha. Ljudkänslig?:)
Och som sagt så började jag känna i magen igår så vi var bara hemma och mös. Och idag har jag vart 80% i sovrummet så Niklas och Bob har haft egentid:) Nu på kvällen kom flisan hem oxå. Hon har idag spelat match mot Lysekil, tyvärr förlust:( Gott att ha henne hemma så man har sin kompletta familj <3


Vårväder igen då

Sist jag skrev så hade första snön för denna vintern precis lagt sig. Och det va väl det den hann göra, lägga sig. För nästa dag var den som bortblåst o så körde vädergudarna igång med regn och blåst igen. Tur man har en fjällen resa inbokad så man får lite vinter i år:)

Idag blev det en tur till öppna och sen fyra(!!!) timmar på torp (varav typ 3 på Gina haha). Provade igenom hela vårkollektionen typ och Bob bara låg o trivdes med alla som pratade med honom runtikring. Ni har väl sett ginas träningskollektion som finns på nätet, jätte sjysst! Tål att tittas på!

Nu till tv tablån. Tyckte ju inte varken biggest looser eller Sveriges mästerkock var några lockande program för min smak när man såg reklamen. Men bara för jag kollade första avsnittet på bägge programmen så "måste jag ju bara se hur d går för dom" :) O nu e d rätt kul att följa dessa människors kamp efter viknedgång och matlagning. Idag var det ju en snubbe som gått ner 16 kg på EN!!!! Vecka. EN!!!! Vecka. Helt sjukt ju, bra jobbat kan man säga. Det är en bra bantningsmetod att titta på just det programmet för man sitter inte gärna o trycker i sig en chokladkaka när man tittar på dessa stora kroppar (sen om jag o Niklas köpte pizza innan idag är en helt annan femma haha).

Jag ska ta tag i mitt träningsliv igen tänkte jag, så fort jag känner mig kry från alla åkommor så ska jag iaf testa lite o se hur d går. Men jag ska nog sova på saken:)


Snöööö

Äntligen pryds backen av detta vita guld:) poetiskt va?:) tänkte ta ner ljusstakarna i fönstren men vi kör lite till för att matcha snön. Tänk om det kan få ligga kvar lite, åtminstone tills imorgon. Då ska snökedjorna på barnvagnen och ut o sladdas o provköras i vinterunderlag. Men som sagt vi får se om det behagar stanna nån dag:)

Även idag han Bob suttit jätte duktigt. Han gick loss på en bondgårdsleksak, han fick i julklapp av min bror o Maria, och höll ändå balansen. Stolt mor:)


Matprat

Alla som känner mig vet att matlagning inte ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Jag tycker det är tråkigt och har ingen inspiation för fem öre o improvisera o smaka sig fram, å nä. Då gav min vän Matilda mig förslaget att kolla nätet efter recept på en sida som heter vardagsmaten.se. O det gjorde jag och nu efter en veckas prov gillar jag det skarpt. Man får en veckomatsedel där recept o ingredienser står klart o tydligt. Är det nån rätt man inte gillar så kan man byta recept. Det bästa av allt är att den sätter ihop en inköpslista med på dom rätter man valt. Hur smidigt som helst.

Idag tex gjorde jag kardemummamarinerad kyckling med egengjord klyftpotatis och en sås gjord på turkisk yoghurt, kardemumma,kanel, vitlök, salt o peppar. Till det kokade jag broccoli och serverade med rårivna morötter. Ett udda recept med kanelen o kardemumman tyckte jag men bestämde mig för att prova och det blev klart godkänt. Lite udda smak men som sagt klart godkänt. Får se vad det blir imorrn:)


En viss...

...likhet kanske:)


Handbollshelg

Fredagen var det handboll som stod på schemat. Flisan var med på sin första cup i Torslanda. Vi mötte upp alla på Torp 06:20!! Snark! Men det gick bra=) Väl där var det match och sen var det ett glapp på några timmar då flickorna gick på bio inne i Göteborg på Bergakungen. Sen var det på't igen med två matcher. Tjejerna hade inte turen med sig idag tyvärr men bättre lycka nästa gång!

Doffe 27 år!

Idag hurrar jag för min lillebror Christofer, som fyller 27 år! Hurra hurra hurra hurraaaaaa! Vi kom för en stund sen hem från att varit på kalas hos honom & hans sambo Maria. Det bjöds på smörgåstårta & en slags hallonpannacotta-paj...MUMMA! Efterrätten kan ni se på http://bak-vagen.blogspot.com/ där Maria har sin matblogg. Superduktig är hon. Vi tog oss en promenix ner till brorsan, det var väldigt kallt, men skönt! Men nu är lillfisen nerstoppad i sin pyjamas och te-suget har infunnit sig så det får bli en kopp.

Åsså bilden:)

Till fg text:)


På promenad...

...i Torslanda


Slööö

Idag har vart en riktig slödag. Ni vet när man inte bäddar sängen, inte tar på sig förrän två snåret, äter sen frulle, håret i en slarvig fläta från igår o bara ligga i soffan o plöja filmer...uuunderbart! Fast dessa dagar är mkt sällsynta som tur e. Flisan va på samma slöhumör så det va tur. Fick gjort en ny rätt idag (ny för mig alltså) kokt torsk med potatis o gräddsås, e bra nöjd! Så en sak har jag åstadkommit idag iaf haha. Nu ska jag återgå till familjen i soffan:)


Overvillage

Idag har Alicia och jag haft en mysdag på överby... Ja Bob hängde oxå på :) vi hittade inget speciellt, lite jobbigt med rea överallt men det är ju kul om man kan fynda vilket vi inte gjorde. Men vi strosade runt, var inne och kramade på Helen på Bik Bok och åt på McD:)


.

Glad liten skit:)


Wow

I massa sekunder satt vår pojk idag helt själv, och han tyckte det va jätte kul. Nu händer det grejer minsann.


En hårmunk

Provade att sätta upp Alicias hår med en "donut" o visst ser hon ut som en konståkerska:)


En hårmunk

Provade att sätta upp Alicias hår med en "donut" o visst ser hon ut som en konståkerska:)


Nu blir det fart...

...på Bobsan. Vi har introducerat honom till gåstolen, och OM han gillar det. Fast inte för lång stund då han kan bli trött i ryggen. Det dröjer nog inte länge förrän han skuttar fram o tillbaka i den.


Happy New 2012

Bättre sent än aldrig, GOTT NYTT ÅR på er alla goingar! Har vart DÅLIGT med uppdatering från min sida, men det beror på att jag gjort andra saker helt enkelt:)

Just det nyårsafton har det vart, o den firade vi hos Anna med familj. Med oss var Marie med familj och Christian och Emelie plus deras två barn. Åtta barn sammanlagt, mysigt...fast det tyckte inte Bob;) ljudnivån blev ju rätt hög när barnen hade så kul såklart men Bob va tydligen lite känslig haha. Lille skrutt! Han vaknade när vi skulle åka hem vid 02 tiden och somnade om till 10, duktig kille! Flisan blev lite lekledare för dom yngre kidsen och det erlade som hon tyckte det va rätt kul,hon älskar ju små barn.

Nu till det viktiga, MATEN! Vi åt sån gudomlig mat som Christian och Peter tillagat. Förrätten vart räk-cocktail, supergott. Till huvudrätt blev det torskrygg, potatiskaka (pommes anna) och nån rödvins-champinjons-tjofräs, mummmma! Och en utsökt crème brulee avslutade denna hitkavalkad av maträtter. En riktig HÅLL-KÄFTEN-MIDDAG rätt o slätt!

Raketerna avnjöt jag från insidan. Niklas o Alicia gick ut o kikade. Det vart många fina konstverk på himmelen som välkomnade det nya året 2012! Skål!


RSS 2.0